Vakantie & Afscheidsfeestje
Blijf op de hoogte en volg Anna
15 Juli 2007 | Nederland, Amsterdam
Hier dan eindelijk weer een berichie vanaf Statia. Het gaat erg goed hier, we hebben nu lekker vakantie dus volop genieten. Vrijdag 6 juli hadden we onze laatste werkdag, we hebben alles netjes op tijd afgekregen en ook onze scriptie is nu zo goed als af. Donderdagavond hadden we met onze collega’s nog een afscheidsetentje en kregen we alle 3 (Karin, Vera en ik) een t-shirt met de vlag van St. Eustatius, wel vele malen te groot maar wel erg leuk en nog wat kleine souvenirtjes.
De eindbeoordeling van onze begeleider was zeer positief en ook de directrice was zeer tevreden. Nou..dat is natuurlijk altijd fijn om te horen.
Vrijdagavond zijn we dan ook maar lekker gaan stappen en er een paar ;-) op gedronken.
Ik heb echt een ontzettend leuke stage gehad, het was een enorme uitdaging en heb er erg veel van geleerd. De cultuur is hier zo anders en het is erg leuk dat meegemaakt te hebben en ook erg leerzaam.
Vorige week dinsdag zijn we begonnen met onze PADI duikcursus, na de theorie geleerd te hebben hadden we dinsdagmiddag examen en dat hebben we allebei gehaald gelukkig. Helaas was het niet mogelijk om die week nog het water in te gaan om te gaan duiken dus daar beginnen we morgen mee…erg spannend dus!
Verder zijn we met onze scriptie bezig geweest en ’s avonds gingen we vaak wel ff wat drinken hier of daar.
Verder moesten we ons bezig houden met de voorbereidingen voor ons afscheidsfeestje, die we gisteren hebben gehad. Dit werd gehouden bij Whitewall, bij fort de Windt. Nou de naam zegt het al…er is daar dus altijd ontzettend veel wind en er staan 2 kannonnen maar verder dus helemaal niks. Geen licht, geen stroom en je bent daar echt van de bewoonde wereld. Een echte uitdaging om daar een feestje te gaan geven dus. We hielden het met z’n vijven: Evert, Patrick, Vera Karin en ik. Wij gaan binnenkort allemaal terug naar Nederland. Na een aantal vergaderingen cq gezellige etentjes… zijn we vorige week woensdag maar begonnen om eten en vooral drinken in te slaan. Kip voor de bbq en heel veel bier en wat rond gebeld voor een generator, licht, een party tent etc. Gelukkig was dit heel snel geregeld. Vrijdagmiddag kip gaan snijden en aan stokjes gaan rijgen…wat een werk zeg maar het ging allemaal vrij snel met z’n allen. ’s Avonds dan ook maar geen kip gaan eten..haha!
Vrijdagavond weer ff lekker op stap geweest, want het was waarschijnlijk de laatste keer ‘Smoke Alley’ want volgende week is het carnaval hier. Het was weer een zeer geslaagde avond.
Zaterdag rond het middaguur kon het opbouwen beginnen. Met twee auto’s vol met spullen naar de party plek gereden en daar hebben we met z’n vieren de partytent opgezet…ja de vrouwen kunnen dit ook. Het weer was goed, mooi uitzicht op St. Kitts en niet te veel wind, ideaal dus.
Toen de tent stevig stond, het bier koud gezet was en alle muziek en licht voor elkaar was en wij zelf ook weer lekker schoon waren, kon het feest beginnen. Het begon vanaf 17uur en de eersten waren er dus ook al rond die tijd…Nederlanders he! Het begon al snel drukker te worden maar toen begon het erg hard te waaien en te regenen…dus snel nog ff een zijwand van de tent opgezet en iedereen kon droog staan.
Patrick regelde de muziek aan het begin van de avond en tussendoor heb ik zelfs ff als dj opgetreden, dit had ik al een keer geleerd van Patrick dus ging erg lekker en later op de avond kwam nog een locale dj draaien. Het was echt een super geslaagde avond, fantastisch gewoon. De meeste genodigden waren geweest en iedereen vond het gezellig en vond de locatie echt top. Het is waarschijnlijk de eerste keer geweest dat daar ooit een feest gegeven is, dus misschien volgen er meer na gisteren. Toen het feest afgelopen was moest alles natuurlijk weer netjes afgebouwd en opgeruimd worden maar het begon steeds harder te waaien, dat was ff vervelend met zo’n tent maar gelukkig is het allemaal gelukt. Toen nog ff een afterparty gehouden bij ons thuis en vanochtend hebben we gezellig ff met z’n allen gebruncht en de laatste troep opgeruimd.
Het was ff wat geregel en kostte enige voorbereiding maar het was echt een super afscheidsfeest!
Morgen gaan we dus verder met onze duikcursus en donderdag begint het carnaval. Ben benieuwd hoe dat zal zijn. Verder moeten we nog heel veel dingen regelen voordat we weggaan en aan het eind van de week de spullen inpakken en dan vertrekken we zaterdagmiddag vanaf Statia naar Saba, daar blijven we een nachtje en daarna nog 3 nachten op St. Maarten en dan terug naar Nederland. We gaan nu dus nog ff lekker genieten van onze vakantie. Ik hou jullie op de hoogte.
Liefs Anna
15 Juli 2007 - 18:58
Anita:
Hej meissie,
wat een geweldige afsluiting van je toptijd daar op Statia!! Geniet er de laatste wkn ook nog op en top van en goeie vlucht terug alvast!
Tot gauw!!
xxxx Liefs Anita -
15 Juli 2007 - 20:48
Sonja:
hoi,
bedankt voor het superleuke feest.
wat een top lokatie he!moeten we vaker doen!nou de foto's laten ook een heleboel gezelligheid zien.hahaha
we nemen ze morgen wel mee!
groetjes, -
16 Juli 2007 - 07:02
Melle:
Hey Anna,
Klinkt als een super geslaagd feestje, komen er nog foto's?
Veel plezier nog!!
Gr Melle -
16 Juli 2007 - 10:01
Sabrina:
He Anna,
Dat was een heel gezellig feetsje volgens mij. Vel succes met jullie duikcursus!
X Sabrina -
16 Juli 2007 - 14:55
Jelle:
He zus,
Super datj eeen goede beoordeling hebt gehad, van harte. En het is dus ook terecht dat er een leuk feestje achteraan is gehouden. Wij zien elkaar spoedig en dan hebben we weer een feesie.
Grtzz
Jelle -
16 Juli 2007 - 20:13
Vera:
Hey lieverd,
Het was hartstikke gezellig afgelopen zaterdag. Maar dat kan ook niet anders...we hebben ontzettend veel lol gehad de afgelopen maanden! Ik was blij dat jullie er waren en heb me geen moment verveeld!
KUS, Vera -
18 Juli 2007 - 12:22
Halberta:
Hoi Anna!
Geniet van je vakantie!!
Heb jij ook een mailadres van jouw voor me? Mijn mailadres is: halbertasmedema@hotmail.com
Ik hoor het graag z.s.m.
Groetjes Halberta -
21 Juli 2007 - 09:02
Anneloes:
He meid!
Zo te horen/zien hebben jullie een erg leuk feest gehad! Super hoor. Als ik me niet vergis gaan jullie vandaag naar Saba? Veel plezier in ieder geval tijdens je laatste weekje, geniet nog even flink!
Groetjes, ook aan Karin.
Liefs Anneloes